Mijn naam is Annemarie Hoogeveen, getrouwd met Tom en trotse moeder van Sophie. Ik heb tien jaar in Hilversum gewoond, maar we hebben een jaar geleden ons boeltje opgepakt en zijn verhuisd naar Emmeloord (back to my roots!).

In 2012 ben ik aan Stenden Hogeschool Leeuwarden geslaagd voor mijn Hbo-opleiding Media & Entertainment Management. Voor een interessante stage bij Joop van den Ende Theaterproducties ben ik naar Hilversum verhuisd, en daar vanwege werk en de liefde 9 jaar blijven plakken. Begin 2013 ben ik aan de slag gegaan bij Stichting Aan de Slinger; de grootste culturele organisatie in Houten. In deze dynamische werkomgeving was ik medeverantwoordelijk voor de marketing en publiciteit van verschillende afdelingen: Theater, Film, Cursus, Cultuur en Cultuureducatie.

Een hele fijne tijd, maar toch kriebelde er iets. Ik had het gevoel dat er ‘meer’ in zat. Daarnaast had ik een enorme drang naar zelfontwikkeling…

En voilà, zo is ViA Annemarie geboren!

Ik sta nu ruim 5 jaar op eigen benen met een onderneming waar ik mijn expertise op het gebied van marketing en communicatie kan inzetten. Gestart als VA (Virtueel Assistent), maar nu vooral op virtuele basis werkzaam als freelance marketing en publiciteit professional binnen de culturele sector. Toch vind ik het ook ontzettend leuk en interessant om uitstapjes te maken naar andere sectoren. Zo voer ik o.a. ook opdrachten uit voor een tandartsenpraktijk en een bedrijf dat gespecialiseerd is in software engineering.

Ook al voel ik me als een vis in het water binnen de culturele sector, ik sta liever niet zelf op een podium. Daarentegen help ik wel graag anderen om te shinen. Ik ben erg leergierig en ontzettend nieuwsgierig.

Avondje alleen thuis? Heerlijk! Ik struin alle interessante blogs en websites af om up-to-date te blijven over de laatste ontwikkelingen en de handigste tools. Daarnaast vind ik het heerlijk om lekker te buffelen en zie ik het als een sport om opdrachten snel, compleet en foutloos af te leveren. Hier komt stiekem ook een beetje mijn perfectionisme om de hoek kijken.

Het werken als freelancer is super afwisselend, qua opdrachten en opdrachtgevers. Het is juist die afwisseling die me zo aanspreekt in het ondernemerschap.

Ik werk hoofdzakelijk vanuit mijn eigen kantoor en dus op afstand. Je neemt me niet in dienst en je betaalt me alleen voor de tijd die ik écht actief ben voor jouw bedrijf of organisatie. Je geeft opdrachten door waar je zelf niet aan toe komt, of we stellen samen terugkerende taken vast die ik van je overneem.

Met ViA Annemarie kan ik al mijn kwaliteiten en vaardigheden tot hun recht laten komen. Zowel ik als mijn klanten beleven hier plezier aan. Ik raak graag betrokken in het enthousiasme van de ondernemers die ik help. Samen tot heldere concepten komen die leiden tot creatieve, unieke en persoonlijke marketing/communicatie oplossingen die passen bij jou of jouw organisatie.

Online Cursus: Social Media Kit Cultuur

In augustus 2022 heb ik een online cursus over social media gelanceerd. De Social Media Kit bevat een schat aan informatie, tips, praktische documenten en templates die jij zelf kunt gaan inzetten. Een online cursus speciaal voor de culturele sector!

Neem een kijkje op de website of download mijn gratis e-book als voorproefje. 

Wat anderen zeggen…

Annemarie heeft ons ontzettend uit de brand geholpen met alle voorbereidingen voor de verkoop van seizoen 22-23. Ze is heel zelfstandig aan de slag gegaan met het vullen van onze website en het achterhalen van alle gegevens. Het was altijd prettig werken en Annemarie kan snel schakelen. Ze kent de branche goed en kon daardoor heel snel van waarde zijn. Mochten we in de toekomst nog eens omhoog zitten, dan zouden we weer heel graag gebruik maken van jouw talenten.

Mascha Bos

Operationele Zaken en P&O, Flint Amersfoort

Annemarie is heel fijn om mee samen te werken. Ze heeft een goede pen, is accuraat, snel en betrouwbaar. Ze voelt het artistieke proces goed aan.

PR op afstand betekent in haar geval niet afstandelijk, maar juist betrokken en uitnodigend. Warm aanbevolen!

Dorine Cremers

Zakelijk Leider, Creatief bureau en theatermakers, Schippers&VanGucht te Breda

“Een ‘virtueel assistente’, wat een fantastische mogelijkheid leek me dat. En Annemarie maakt het helemaal waar. Ze beheert Facebook van Junushoff met flair waarbij haar ervaring in theaterwereld een groot voordeel is. Dat valt niet alleen mij op, we krijgen veel complimenten én nieuwe likes.

Annemarie is prettig om mee samen te werken. Snel, to the point, flexibel inzetbaar en altijd positief. Kortom: aan te bevelen zo’n virtueel assistent!”

Dorien van de Laak

Adjunct directeur, Theater Junushoff te Wageningen

Annemarie heeft afgelopen maanden voor Theater Aan de Slinger ons hoofd PR Marketing vervangen. Dit heeft zij uitstekend gedaan. Ze kende onze organisatie maar bracht ook veel nieuwe ervaringen mee die ze heeft opgedaan bij haar vele opdrachtgevers. Zeker op het gebied van social media heeft ze samen met haar collega flinke slagen gemaakt. Mochten we weer iemand nodig hebben voor kortere of langere tijd dan zullen we eerst Via Annemarie bellen!

Arjen Berendse

Directeur, Culturele Stichting Aan de Slinger te Houten

“Annemarie is een aanrader. Gedegen en gestructureerd heeft zij voor ons het gehele theaterseizoen op de website gezet, aanbieders achter de broek aangezeten en alle systemen gekoppeld zodat voor start verkoop alles klaar stond. Tijdens haar werk werd zij onze steun en toeverlaat qua CMS website van wat wel en niet kon. Bij start verkoop was Annemarie van grote waarde om e.e.a te stroomlijnen. Een topper!”

Marcel van Zijl

Teamleider Marketing, Theater Flint, Amersfoort

“Annemarie heeft voor ons een persbericht geschreven over de opening van onze praktijk. Daarnaast heeft ze de teksten (voor de website en een brief) geschreven voor twee nieuwe projecten binnen onze tandartspraktijk. Op basis van deze teksten maakte ze een flyer om het project te promoten. Ze had snel door wat de bedoeling was en binnen een aantal dagen was het klaar.

Het werkt bijzonder fijn met Annemarie, omdat zij snel reageert op de mailtjes. De veranderingen die je wilt worden gelijk doorgevoerd. Ook heeft ze goede ideeën over hoe het anders kan. Kortom, een onderneemster die je op een plezierige manier het werk uit handen neemt, met handige ideeën komt en goed werk levert.”

Nieske van Slooten-Stuut

Eigenaar, Tandartspraktijk Blaauwhof, Joure

“Annemarie heeft ons bedrijf uit de brand geholpen met haar enthousiaste inbreng. We hebben Annemarie leren kennen als een spontane vrolijke vrouw, die zonder moeite haar werkzaamheden op zeer adequate wijze invulling heeft gegeven. Ze heeft zich binnen ons bedrijf als een kameleon aangepast aan de voor haar op dat moment nieuwe werkzaamheden.

Annemarie heeft dankzij haar inbreng rust, orde en regelmaat gebracht tijdens de afwezigheid van twee collega’s.”

Sander Buffing

Eigenaar, Buffing Optiek, Hilversum

“Ik heb gebruik gemaakt van een online consultancy van Via Annemarie. Ze reageerde binnen 24 uur met concrete aanwijzingen waarmee ik direct aan de slag kon. Daar heb ik wat aan!”

Arianna Ardia-Wenink

Publisher , ExpatsHaarlem